Wacom Cintiq Pro 27

Izgubite se u najdubljim dubinama svoje mašte, uz potpuno uranjanje od trenutka nadahnuća do konačne kreacije. Uz vrhunsku preciznost boja i razlučivost zaslona Wacom zajedno s novom Wacomovom Pro Pen 3 izvedbom i prilagođenom udobnošću, svaki detalj Wacom Cintiq Pro 27 projektiran je za sklad bez napora između kreatora i alata.


Zaslon od 27', 4K, 120Mhz

Uronite u nevjerojatnu širinu i dubinu 10-bitnih boja, s realnom preciznošću od 99% Adobe RGB i 98% DCI-P3 pokrivenosti i mogućnošću prikaza preko 1 milijarde boja. Naš Pantone™ Validated i Pantone SkinTone™ Validated zaslon omogućuje vam odabir unaprijed postavljenih postavki za sve relevantne prostore boja koji se koriste u web dizajnu, dizajnu tiska, fotografiji i videu. U kombinaciji s podrškom za HDR Gamma, prekrasnom 4K rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 HZ, vaše će se oči uvijek iznova zaljubiti u Wacom Cintiq Pro 27.
 
Veći zasloni obično zauzimaju više prostora na stolu. Super tanak okvir na Wacom Cintiq Pro 27 zajedno s inovativnim položajem ExpressKeys™, kombiniraju se za manji uređaj koji stane na više stolova i daje vam više prostora za slobodno kretanje dok stvarate.



Wacom Pen Pro 3
Ergonomski dizajniran, prilagođava se načinu na koji stvarate - poboljšan, dorađen, redizajniran.
Iznutra prema van, Wacom Pro Pen 3 se može konfigurirati prema vašem omiljenom osjećaju. S prilagodljivom težinom, debljinom držanja, gumbima olovke i središtem ravnoteže pronađite konfiguraciju koja odgovara vašem stilu. Ovaj prilagođeni pristup dizajnu pruža nezaboravno kreativno iskustvo.
Intuitivne višedodirne geste, poput pomicanja, zumiranja i rotacije, omogućuju vam da potpuno uronite u svoj kreativni proces. Besprijekorno prebacivanje između pokreta dodirom i poteza olovkom u jednom potezu.





Značajke Cintiq Pro 27 zaslona

4K rezolucija (3840 x 2160 UHD)
Odabir fotografa koji žele vidjeti i urediti svaki detalj svog rada ili video urednika koji uređuju sadržaj namijenjen za gledanje na 4K zaslonima, 4K rezolucija je srž mogućnosti Cintiq Pros zaslona 
 
Brzina osvježavanja 120Hz / 10ms
Ima gotovo nultu latenciju slike i olovke za neprekinuto kreativno iskustvo zajedno s Wide Gamut IPS zaslonom koji omogućuje najbolju boju i kutove gledanja za uranjanje u zaslon. Također, kada završite s radom, zaslon postaje izvrstan zaslon za igranje!
 
Svjetlina
Najsvjetliji zaslon koji je Wacom ikada napravio od 400 cd/m2, omogućuje vam da gledate svoje slike, video zapise i to s iznimnom preciznošću i živim bojama.
 
10-bitna boja
Za razliku od 8-bitnih zaslona koji mogu prikazati samo 16 milijuna nijansi boja, Cintiq Pro 27 je pravi 10-bitni zaslon, a kada se koristi s kompatibilnim računalima i aplikacijama, može prikazati više od 1 milijarde nijansi boja . Ova veća dubina bitova poželjna je u mnogim tijekovima rada, dajući veći osjećaj dubine, glatkije prijelaze i stapanja.
 
100% sRGB i Rec 709 pokrivenost
sRGB i Rec 709 manji su prostori boja od Adobe RGB-a, ali važno je imati potpunu pokrivenost za web i tradicionalni emitirani sadržaj.

99% Adobe RGB pokrivenosti
Cintiq 27 Pro nudi pokrivenost za gotovo cijeli Adobe RGB spektar koji se obično koristi u većini aplikacija za grafički dizajn i ilustracije.

98% DCI-P3 pokrivenosti
DCI-P3 je standard za kino i sa 98%, Cintiq Pro 27 pokriva gotovo cijeli prostor.

Tvornička kalibracija
Za Rec 2020, EBU i SMPTE-C te unaprijed postavljeni načini rada za PQ (DCI i Rec. 2100) i HLG (Rec. 2100) dostupni su za gledanje HDR sadržaja.

Točnost boje Delta E < 2
Zasloni s nižim Delta E proizvode točnije boje bez izobličenja boja, a istovremeno osiguravaju da nema razlike u boji između Cintiq Pro i drugih kalibriranih zaslona. S tvorničkim kalibracijama koje imaju Delta E manji od 2, odstupanje u boji ne bi se trebalo razlikovati između svih točnih zaslona s upravljanjem bojama. Za profesionalce koji rade na jednom monitoru i pregledavaju na drugom, točna i dosljedna reprodukcija boja je ključna.

Pantone® Validated
Kreativci već dugo vjeruju sustavu Pantone (PMS) za reprodukciju boja u širokom rasponu namjena kao što su grafika, pakiranje, brendiranje mode i industrijski dizajn. Ne samo da je Cintiq Pro 27 Pantone validiran, već je dobio i Pantone SkinTone Validation koji zadovoljava Pantone standard za prikaz cjelokupnog raspona tonova kože u Pantone sustavu.


Značajke Pen Pro 3

Detekcija pritiska
Wacom Pro Pen 3 je osjetljiv na način na koji pišete i crtate i prepoznaje debele linije, tanke linije i sjenčanje.
 
Prirodni dodir
Kada je riječ o crtanju, Pro Pen 3 je prirodan. Intuitivna, vrhunska tehnologija znači da je dovoljno inteligentan da zna kakva je prirodna težina vaše ruke za crtanje brzo i sporo ili sjenčanje i teksturne efekte.
 
Praćenje nagiba
Stvorili smo tehnologiju koja hvata vaše poteze pod posebnim kutom za udobno i precizno sjenčanje.
 
Prilagođeni vršci
Delikatno uravnotežite osjećaj i izdržljivost za različite vrste kreativnosti uz Wacom vrške koji odgovaraju svakom stilu.
 
Olovka bez baterije
Lagan, bez baterija, sve zahvaljujući EMR tehnologiji koju je patentirao Wacom. Pro Pen 3 je udoban za dugo putovanje.


Ostale značajke Cintiq Pro 27

Podrška za Linux
Budući da su Wacomovi proizvodi standardni alati u industriji medija i zabave, Wacom Cintiq Pro 27 (i svi naši profesionalni proizvodi) podržavaju jednostavnu integraciju u vaš studio ili profesionalni tijek rada. Naše pouzdano plug and play iskustvo nema premca u industriji, bez potrebe za preuzimanjem upravljačkog programa i kompatibilno je sa svim modernim distribucijama Linuxa za lokalne i virtualizirane sustave.



 

Novi Wacom Intuos Manga za stvaranje profesionalnih manga stripova



Wacom i Celsys najavili su lansiranje novog Wacom Intuos Manga Edition grafičkog tableta posvećenog rastućoj skupini obožavatelja stripova i manga koji žele stvoriti vlastite likove i priče. Posebno izdanje uključuje Wacom Intuos Small Bluetooth Pen tablet, dvogodišnju licencu za aplikaciju za crtanje Clip Studio Paint Pro i ekskluzivne video upute, tako da mladi umjetnici mogu odmah početi sa stvaranjem stripova i manga.

Svijet manga stripova je uzbudljiv te inspirira mnoge mlade ljude da počnu crtati i vrlo često je to prvi korak u digitalnom stvaranju. Samo kombinacija pravog hardvera i softvera omogućuje im da odmah počnu s digitalnim crtanjem. Zato je Wacom ušao u suradnju s Celsysom, japanskim proizvođačem Clip Studio Painta Pro. 

Wacom Intuos Manga Edition uparuje slobodu crtanja s digitalnom praktičnošću. Zajedno s Celsys Clip Studio Paint Pro postoji beskonačan niz kistova, boja i efekata s digitalnom kvalitetom bez premca. S 4096 razina osjetljivosti na pritisak, Wacom Pen bez baterije savršeno odražava vaše poteze kistom i linije, dok vam četiri prilagodljive ExpressKeys tipe daju prečace do funkcija koje najčešće koristite, poput mijenjanja vrhova ili alata. Kompatibilan sa sustavima Windows, Mac, Android i Chromebook, Wacom Intuos Manga Edition stavlja potpuno novi digitalni alatni okvir na dohvat ruke.

Novi Cintiq Pro 16 - stvoren na temelju želja njegovih korisnika



Novi Wacom Cintiq Pro 16
stvoren je temelju povratnih informacija korisnika prethodnih generacija Cintiq modela. Zahvaljujući stalnoj i bliskoj razmjeni Wacoma s kreativnom zajednicom, razvijen je interaktivni monitor s olovkom koji omogućuje najbolje iskustvo na zaslonu i multi-touch iskustvo. Anti-glare 4K zaslon savršeno je usklađen s Pro Pen 2 olovkom i osigurava maksimalnu preciznost za svaki pojedinačni piksel. Zahvaljujući posebno obrađenoj staklenoj površini zaslona, svaka linija na zaslonu djeluje prirodno kao što je to slučaj s olovkom i papirom. Osim toga, Wacom Cintiq Pro 16 pokriva 98% Adobe RGB prostora boja i omogućuje profesionalno upravljanje bojama (s opcijski dostupnim Wacom Color Managerom), pri čemu se boje vašeg umjetničkog djela savršeno prikazuju.



Wacom Cintiq Pro 16 je interaktivni monitor s olovkom visokih performansi za profesionalne kreativce. Dovoljno je malen da se lako prenosi s računala na računalo i s radnog mjesta na mjesto, ali ipak nudi dovoljno prostora za stvaranje. Bez obzira na to crtate li, slikate ili ilustrirate profesionalno, uređujete fotografije ili videozapise, razvijate igre, dizajnirate grafiku ili čak crtate stripove i mangu - ovaj grafički prikaz čini vaš rad učinkovitijim, udobnijim i preciznijim.

Cintiq Pro 16 je dobitnik IF Design Award 2022. To je već 26. Wacomov proizvod koji je dobio IF nagradu, što Wacom čini Top 10 proizvođačem po iF World Design Indexu u kategoriji računala.







Novi ExpressKeys
za efikasniji i ergonomičniji rad

Novi Wacom Cintiq Pro 16 nudi 8 novih ExpressKeys tipki smještenih na stražnjem rubu grafičkog zaslona. Jednostavan pristup ExpressKeys tipkama čini kreativni rad još učinkovitijim i nema potrebe za kompromisom između veličine zaslona, modernog izgleda i jednostavnosti korištenja. Zaslon se može uhvatiti izravno, dok prsti mogu nesmetano izvršavati funkcije koje se nalaze na prečacima. To ubrzava rad i svakom projektu možete dodati novu razinu.

Fizički prekidač za gašenje i paljenje Multi-toucha

Dok radite na detaljima, teško da postoji nešto iritantnije od slučajnog dodirivanja zaslona osjetljivog na dodir. Stoga je Wacom dodao fizički prekidač za aktiviranje multi-touch funkcije na vrhu Wacom Cintiqa Pro 16. Dakle, vaš tok rada više neće biti prekinut slučajnim dodirom, a zahvaljujući poboljšanoj kontroli na zaslonu postižete maksimalnu kontrolu nad svojim radom.



Prednosti Cintiq Pro 16 nad Cintiqom 16

Najbolje iskustvo rada na interaktivnom monitoru s olovkom i multi-touchem.

Osam programibilnih tipke na poleđini i prekidač za multi-touch.

Jednostavno povezivanje s USB-C i HDMI sučeljem s Mac i Win računalima

Vrhunski 4K monitor, bez trzanja i s prikazom 98% Adobe RGB boja.

Obrađeno staklo koje smanjuje odsjaj i omogućuje prirodan osjećaj trenja kao kad se krećete olovkom po papiru


Wacom Cintiq Pro 16 - 2021 from Wacom Europe on Vimeo.

Primjeri korištenja Wacom tehnologije u nastavi



Postoje uobičajeni scenariji u kojima Wacomova digitalna tehnologija olovke i tinte može donijeti koristi u stvarnom svijetu za nastavnike i učenike.

INTERKATIVNA NASTAVA

Digitalna transformacija u učionici počinje s interaktivnim zaslonima za učitelje. Povezani s računalom ili prijenosnim računalom, ovi uređaji s olovkom omogućuju nastavnicima stvaranje dinamičnih i zanimljivih lekcija, povećanje angažmana i poboljšanje ishoda učenja učenika. Idealno za korištenje u osnovnim, srednjim i visokoškolskim ustanovama.



Digitalna transformacija s olovkom

Za nastavnike i studente:
Omogućuje učiteljima da gledaju prema razredu tijekom predstavljanja, dajući učenicima jasan uvid u sadržaj, kao i održavanje kontakta očima tijekom nastave.
Lako se povezuje s drugim uređajima u učionici, uključujući monitore, prijenosna računala, projektore i još mnogo toga.
Idealno za scenarije hibridne nastave u kojima su neki učenici u razredu, a neki udaljeni.
Intuitivno sučelje omogućuje glatki prijelaz za digitalnu nastavu.
Radi sa standardnim softverom i sustavima za upravljanje učenjem, tako da se nastavnici mogu neprimjetno prebacivati između sustava/alata.

Za IT i administratore:
Interkativni monitor s olovkama mogu se koristiti za nadogradnju postojeće opreme, omogućujući jednostavan i isplativ prijelaz na digitalni rad u nastavni.
Vrhunska kvaliteta izrade čini Wacom uređaje iznimno isplativim.
Poboljšava dostupnost za nastavnike i učenike s ograničenom pokretljivošću.
Wacom interaktivni monitor s olovkom mogu stajati, biti pričvršćeni ili biti integrirani u stolove ili govornice.
Jednostavno ih uključite za početak predstavljanja, pisanja i podučavanja.
Softverski neutralna rješenja s minimalnom izobrazbom potrebnom za upis nastavnika.



SURADNJA U RAZREDU

Proširivanje tehnologije digitalne olovke s nastavnika na učenike otvara nove mogućnosti za komunikaciju i suradnju u učionici i izvan nje. Koristeći uređaje s olovkom, nastavnici i učenici mogu brzo i jednostavno objasniti složene koncepte, bilježiti, dati povratne informacije i pokazati svoj rad.

Poboljšana iskustva učenja

Za nastavnike i studente:
Wacom uređaje mogu koristiti nastavnici ili učenici za stvaranje bogatog digitalnog sadržaja.
Učenici mogu lako dati doprinos raspravi u učionici dijeleći vlastite digitalno napisane ideje.
Oni također mogu pisati izvan učionice kako bi dovršili domaće zadatke i poslali ih online.
Nastavnici mogu individualno komunicirati sa svakim učenikom, budući da su procesi razmišljanja vidljivi digitalnim olovkama.
Mogu brzo i jednostavno identificirati gdje je učenik pogriješio i pružiti personalizirane povratne informacije.

Za IT i administratore:
Uz digitalno kreiran sadržaj, nastava se može održavati sa svim prisutnim učenicima, kod kuće ili u kombinaciji oboje.
Digitalno stvoren sadržaj također se može spremati i dijeliti, stvarajući nova sredstva za korištenje u nastavi i izvan nje.
Potiče mjerljiva poboljšanja u angažmanu učenika, vizualnoj komunikaciji i podržava učenje temeljeno na projektima.
Budući da su tableti i zasloni s olovkom softverski neutralni, nastavnici mogu nastaviti koristiti programe s digitalnom kompatibilnošću olovke koji su im već poznati.
Uz niz uređaja koji imaju USB s napajanjem i kompatibilnost s Chromebookom, Wacom uređajima je jednostavno upravljati i održavati ih iz godine u godinu.



IZRADA NASTAVNOG MATERIJALA

Veliki dio nastave zapravo se događa izvan učionice. Upravo u pripremi lekcije, razvoju sadržaja, ocjenjivanju i ocjenjivanju učitelji također uviđaju stvarnu korist Wacom olovke i tableta. A za 'okrenuto učenje' mijenja igru, jer je potreba za redovitim stvaranjem sadržaja prilagođenog angažmanu - kako za lekcije tako i za učenje kod kuće - ključna.

Pojednostavite razvoj lekcija, ocjenjivanje i preokrenuto učenje

Stvorite bogat sadržaj za učenje za učionicu na fleksibilan i vremenski učinkovit način. Wacom uređaji se mogu koristiti zajedno s bilo kojim softverom za sadržaj ili prezentaciju uključujući PowerPoint, OneNote i Camtasia, kao i sa bilo kojim Learning Management System (LMS). Korištenje digitalne olovke za stvaranje rukom pisanog sadržaja motivira nastavnike prilikom izrade unaprijed snimljenih lekcija ili prezentacija.

Učenici mogu vidjeti materijal dok se stvara u nastavi i gledati ga nakon toga - mogućnost pauziranja i premotavanja unatrag radi pregleda omogućuje najbolje mogue učenje.

Ocjenjivanje rada učenika postaje učinkovitije kada se tijek rada na papiru zamijeni digitalnim. Smanjuje se ključno vrijeme između ocjenjivanja zadataka i rada s učenicima, što podučavanje čini jednostavnijim i stoga učinkovitijim.


 

Wacom tableti za e-školu

E-škole su postale realnost i sve više profesora, nastavnika i predavača mora napustiti klasičnu kredu i ploču i prebaciti se na digitalne alate. Koriste se razna YouTube, PowerPoint, Zoom i razna druga predavanja no njima svima fali personalizacija i dodatna objašnjenja koju može pružiti ploča. Tu u pomoć dolaze razne whiteboard aplikacije za korištenje kojih vam je nužan Wacom tablet. Preporučit ćemo vam najbolji tablet za predavače i najbolje whiteboard aplikacije.



Za početak ćemo vam pomoći da se odlučite koji Wacom tablet vam treba.

Naša preporuka i uređaj za koji se odlučuje najviše predavača, posebno onih nastavnika matematike, fizike i kemije je Wacom One 13. Radi se o najpovoljnijem wacomovom interaktivnom monitoru s olovkom koji je savršen za pisanje i anotacije. Njegova najveća prednost je i što vam treba minimalno vremena za prilagoditi se na rad na njemu jer se na njemu piše direktno po ekranu.

Povoljnije opcije no i uređaji koji trebaju dulje vrijeme prilagodbe su Wacom tableti Intuos i One. Preporučamo vam svakako medium modele ako namjeravate pisati jer small modeli imaju premalu površinu za pisanje.

Intuos Medium tablet omogućuje i bežičan rad putem Bluetootha, te ima i dodatne programabilne tipke. 

One Medium je najpovoljnija opcija za predavače, no nema bežične konekcije, programabilnih tipki te je olovka četiri puta manje osjetljiva na pritisak.

Pogledajte i video s preproukama kako odabrati pravi tablet za vas:
 


Ako se odlučite za Wacom One 13 u sljedećem filmiću možete vidjeti kako izgleda rad na njemu u jednoj od najpopularniji aplikacija za skiciranje. Radi se o MS Whiteboard aplikaciji koju možete besplatno skinuti s Windows Storea. Možda najveća prednost MS Whiteboarda je uredan prikaz vaših skica te inteligentne opcije "Ink to shape" i "Ink to table" s kojima jednostavno i brzo izrađujete geometrijske likove i tablice.
 

Ako ne radite na Windows sistemu, koristite Mac ili Linux, ili jednostavno tražite neko drugo rješenje predlažemo potpuno besplatnu aplikaciju OpenBoard. Neke od zanimljivih funkcija OpenBoarda su anotacija po drugim aplikacijama, browser unutar same aplikacije, osjetljivost na pritisak olovke i gumicu koju imaju neke Wacom olovke.

Kako koristiti OpenBoard funkcije s Wacom Cintiq 16 tabletom pogledajte na ovom videu:
 

Zoom se pokazao kao hit aplikacija lockdowna. Zajedno s Wacom tabletom, Zoom se može pretvoriti i u savršen alat za predavače. Osim svojih videokonferencijskih mogućnosti on posjeduje i alat za anotacije. A koje su mu mogućnosti i kako ga koristitu uz Wacom One 13" interaktivni monitor pogledajte na sljedećem videu:
 

PowerPoint je ipak najčešće korišten alat svih predavača i većina je izradila mnoštvo svojih predavanja u njemu, no sad u Wacom tablete i anotacije u samom PowerPointu svako predavanje može biti drugačije i puno bogatije. Ako radite u Windows okruženju moguće je koristiti i Windows Ink alat s kojim ćete jednostavno označiti PrintScreen svake aplikacije u vašem radnom okruženju. Upute za korištenje Wacom tableta s PowerPointom i Windows Inkom pogledajte na sljedećem videu:
 

Wacom One 13 Pen Display



Bilo da tek ulazite u svijet digitalnih kreativaca ili želite napredovati u vašoj digitalnoj ekspresiji, Wacom One vam pruža vrhunskom iskustvo. Dolazi s osovnim sastojcima za digitalno stvaranje. Prirordni osjećaj rada olovkom na 13.3 inčnom ekranu, zajedno s kreativnim softverom te mogućnost spajanja s Andorid uređajima. Otvorite si nove mogućnosti uz Wacom One.

Površina koja imitira papir
Uz trenje koje imitira prirodno crtanje i minimalnu refleksiju, imate osjećaj kao da radite na papiru, a ne na staklu.

Kao normalna olovka
Nema potrebe za baterijama, ova olovka dobro leži i izgleda u vašoj ruci. I izuzetno je precizna, što nacrtaš to vidiš.

Prostor za rad
Prepusti se svojoj imaginaciji, te je oživi na monitoru koji je približnih dimenzija A4 papira.

Digitalna sloboda
Skiciraj ili crtaj direktno na ekran, crtajte dijagrame, radite zabilješke na dokumentima, obrađujte fotografije i filmove, montirajte i djelite svoje kreacije s lakoćom.

Gratis Bonus Pack
Istražite vrhunske aplikacije koje vas čekaju. Bamboo Paper koji dolazi u paketu pretvara vaš interaktivni monitor u notes.

Spojite se na svoj način
Wacom One se može spojiti s Macom, PC-em te određenim Android tabletima i pametnim telefonima.

 

 

Veličina monitora / Rezolucija
13.3 in (33.8 cm) / Full HD 1920 x 1080

 

 

Aktivna površina
294 x 166 mm (11.6 x 6.5 in)
Dimenzije
225 x 357 x 14.6 mm (8.9 x 14.1 x 0.6 in)
Težina
1.0 kg
Boje
NTSC 72 % (CIE1931) (typ)
Vidljivi kut
170/170 (typ)
Kontrast
1000:1 (typ)

Wacom vam besplatno nudi paket s čak pet edukativnih aplikacija

Wacom se udružio s vodećim proizvođačima edukativnih aplikacija kako bi nastavnicima i studentima pružio najbolja rješenja za virtualnu učionicu i učenje na daljinu 
 
Wacom u digitalnu učionicu donosi svoju vodeću tehnologiju tableta s olovkom, dok Collaboard, ExplainEverything, Kamiapp, Limnu i Pear Deck nude moćne interaktivne table, alate za izradu video predavanja i alate za kolaboraciju. Ovaj paket s pet edukativnih aplikacija koji dolazi s Wacom One 13 interaktivnim monitorom s olovkom i Wacom Intuos tabletima s olovkom pružaju nastavnicima i studentima sve što im je potrebno za zanimljivu online nastavu.
 
 
S obzirom da su mnoge škole i sveučilišta prisiljeni preći na online nastavu, Wacom se potrudio ponuditi nastavnicima i učenicima inovativna rješenjima za rješavanje izazova nastave na daljinu, e-učenja i online kolaboracije. Stoga se Wacom udružuje s pet vodećih proizvođača edukativnih aplikacija kako bi prijelaz na online nastavu učinili što glađim. Riješenja iz Collaboarda, ExplainEverythinga, Kamia, Limnua i Pear Decka pomažu nastavnicima da se bolje snađu u nastavi na daljinu. U kombinaciji s intuitivnim i prirodnim iskustvom rada s olovkom Wacom One 13 ili Wacom Intuos tableta, oni pružaju jednostavne pametne ploče, snimanje video predavanja i online kolaboraciju u stvarnom vremenu za virtualnu učionicu. Wacom i njegovi partneri nude nastavnicima sve što im je potrebno za prirodnu interakciju sa svojim učenicima uz zanimljiviju nastavu i olakšane komunikacije. A budući da su Wacom uređaji kompatibilni sa svim glavnim operativnim sustavima i neovisni o ažuriranjima softvera, oni ostaju u potpunosti funkcionalni dugi niz godina - u učionici, kod kuće ili u bilo kojem drugom radnom okruženju.
 
Unesite tablet s olovkom u virtualnu učionicu 

Naša preporuka i uređaj za koji se odlučuje najviše predavača, posebno onih nastavnika matematike, fizike i kemije je WACOM ONE 13Radi se o najpovoljnijem wacomovom interaktivnom monitoru s olovkom koji je savršen za pisanje i anotacije. Njegova najveća prednost je i što vam treba minimalno vremena za prilagoditi se na rad na njemu jer se na njemu piše direktno po ekranu.

INTUOS MEDIUM tablet omogućuje i bežičan rad putem Bluetootha, te ima i dodatne programabilne tipke. 

Najpovoljniji Intuos tablet je INTUOS BASIC, koji ima manju "small" površinu, nema bežičnu konekciju no također dolazi s navedenim softverom.
 
Sljedećih 5 softverskih aplikacija u kombinaciji s Wacom One ili Intuos tabletima donose prednosti tradicionalne olovke i papira ili markera i ploče u digitalnu učionicu. Ova rješenja omogućuju nastavnicima i učenicima da nastave raditi metodama koje poznaju iz tradicionalne učionice i koriste ih u online nastavi. Zbog  Wacomove usmjerenosti na njegovu udobnost i jednostavnost upotrebe, rad s njihovim olovkama će vam biti prirodan čak i nakon višesatnog rada. 
 
COLLABOARD



Web aplikacija usmjerena je na kolaboraciju na whiteboardovima i nudi sljedeće prednosti: 
• Beskonačna pametna ploča s mogućnostima uvoza slika, dokumenata, prezentacija, tablica, pdf-a, videozapisa 
• Upravljanje grupama, razredima i pravima pristupa 
• Prezentacije s pomoćnicima za predavaće  
• Unos predložaka, isječaka i oblika 
• Sigurni podatkovni centar u Švicarskoj (Azure) ili lokalno
 
 
 
EXPLAIN EVERYTHING

 
Explain Everything je digitalni whiteboard za kolaboraciju u stvarnom vremenu i snimanje videozapisa koji radi na Androidu, iOS-u, Chromebooku i web pregledniku. Neke od značajki su mu:
• Dijeljenje video predavanja, kolaboracija i casting
• Suradnj i grupni ispiti, učenje na daljinu 
• Beskonačna pametna ploča za bilo koju vrstu medija 
• Unaprijed definirani ili prilagođeni predlošci, isječci i crteži 
• Jednostavna integracija i dijeljenje s videokonferencijama i uslugama u oblaku
 
 
KAMIAPP

 
Kami, što na japanskom znači papir, edukacijski je PDF editor za nastavu i virtualne učionice sa sljedećim značajkama: 
• Distribuirajte zadatke sa audio, tekstualnim i video komentarima 
• Primite ispite, ispravite ih i distribuirajte
• Idealno za matematičke zadatke, tipkani tekst, potpies
• Integriran se s Google Classroom, Schoology, Canvas 
With Chrome proširenjem za PDF i bilješke na dokumentima
 

LIMNU

 
Limnu je online whiteboard s integriranom video konferencijom koja omogućuje suradnju u stvarnom vremenu s bilo kojeg uređaja. Kombinira sljedeće funkcionalnosti:
• Površina za crtanje realističnim markerima
• Anotacije na uvezenim dokumentima i slikama
• Višekorisnički rad i navigacija
• Suradničkog mod ili samostalni rad
• Iznimna sigurnost i administratorska kontrola 
 
PEAR DECK
Pear Deck je tvrtka koju su osnovali predavači i nastavnici s misijom da pomognu učiteljima stvoriti najbolje mogućnosti učenja za svakog učenika. Zahvaljujući nagrađivanim nastavnim alatima koji se neprimjetno integriraju s Googleom i Microsoftovom tehnologijama za učionice, Pear Deck koriste škole širom svijeta za poticanje na učenje svih dobnih skupina i sposobnosti. Škole koje primjenjuju Pear Deck izvještavaju o pravednijem angažmanu učenika, poboljšanim postignućima učenika i pozitivnijoj školskoj atmosferi.
 
KAKO DO EDUKACIJSKOG SOFTVERA
 
Novi softverski paketi za online nastavu bit će dostupni svim korisnicima Wacom One 13 interaktivnom monitora s olovkom i Wacom Intuos tableta s olovkom od 1. prosinca 2020. Kako bi iskoristili svoj besplatni tromjesečni premium pristup, kupci jednostavno registriraju svoj proizvod putem Wacom Desktop Centera. Nakon registracije i logiranja za besplatni Wacom ID, ponuda softvera bit će dostupna u odjeljku Software Offers.

 
 
 

Virtualna učionica: Bilješke i crtanje s Wacomom

 
 

Nastavnici se se okrenuli Wacom tabletima kako bi jednostavnije prešli na online nastavu. Tableti s olovkama savršen su alat za angažiranje učenika, stvaranje zanimljivih slika i zabilješke ideja i procesa.
 
I vaše učenike vjerojatno odbijaju dugi blokovi teksta? Zbunjeni su slikama koje ste skinuli s interneta a za koje ste mislili da će im pomoći da shvate gradivo? Ako vam ovo zvuči poznato, pogledajte kako vam Wacom olovka može pomoći u jasnom crtanju i označavanju za vrijeme online predavanja.
 
ALATI ZA WACOM TABLETE S OLOVKOM
 
Kada priključite tablet s olovkom, imat ćete pristup nizu jednostavnih alata koje možete koristiti tijekom podučavanja. Te alate možete naći u svim vašim omiljenim programima, uključujući PowerPoint, Word i platforme za kolaboraciju poput Microsoft Teamsa. Možete ih čak koristiti i s PDF dokumentima, ne trošeći vrijeme na kopiranje i prenošenje dokumenata..
 
Dostupni alati za tablete s olovkom:
 
Highlighter
Olovke
Različite boje i širine linije
Gumice
Alati za matematičke simbole
Pretvarači 2D crteža u geometrijske oblike
 
Alati za tablete s olovkom savršeni su za stvaranje vlastitih dijagrama, grafikona i slika za vrijeme vašeg predavanja. Jednostavno možete birati različite boje olovke i širine crte kako bi crteži bili precizni i jednostavni za razumijevanje. Koristite različite boje olovke za rukopis, precrtavanje i uređivanje otkucanih rečenica. 
 
KORIŠTENJE TABLETA S OLOVKOM U e-PREDAVANJIMA UŽIVO
 
Tablet s olovkom vam omogućuje lagano crtanje i anotacije dok predajete. Pokušajte upotrijebiti Windows Ink Workspace ili Wacom Bamboo Paper kako biste dobili velik prostor za pisanje dok dijelite zaslon. Imat ćete osjećaj rada kao u učionici pred pločom, bez obzira što se radi o virtualnoj učionici.
 
Upotrijebite tablet s olovkom za:
 
Crtanje dijagrama i crteža dok predajete
Zabilješke na tekstu
Izradite mentalne mape i slične alate za vizualni prikaz tijeka misli
Uredite i ispravite studentski rad
Istaknite određene dijelove teksta, dijagrama ili slika
Izradite korak po korak vodiče
 

 
KORIŠTENJE WACOMA S ASINKRONIM LEKCIJAMA

Tablet s olovkom također je koristan resurs za polaznike koji ne pristupaju nastavi za vrijeme vašeg predavanja već ih naknadno pregledavaju. Te im lekcije može biti teško slijediti, bez vašeg vodstva.
 
Korištenje tableta s olovkom omogućuje vam izradu jednostavnih uputa koje mogu stvoriti poznati osjećaj iz učionice koji nedostaje u e-školi.
 
Koristite softver poput Microsoft Streama koji dolazi u Office 365 paketu za snimanje lekcija. Snimite se kako s Wacom tabletom bilježite i crtate dok govorite. Studenti će moći pauzirati, premotati i ponovno gledati vaše demonstracije vlastitom brzinom.
 
IZBJEGAVAJTE PREOPTEREĆENJA
 
Jeste li prenatrpali svoje resurse? Lako je izbaciti svaki zamislivi podatak na prezentaciju. Mislite da bi im to pomoglo, ali vjerojatno će predstavljati prepreku učenju.
 
Učenici odjednom mogu obraditi samo malu količinu informacija. Previše toga može uzrokovati kognitivno preopterećenje i zaustaviti ih u učenju.
 
Tu vam može pomoći tablet s olovkom. Umjesto da prezentirate ogromne dijelove teksta, možete izgraditi svoje vizualne elemente tijekom predavanja kako biste prikazali proces učenja. Umjesto pronalaženja dijagrama, grafikona i slika na mreži, možete nacrtati vlastitu verziju kako biste zadovoljili potrebe svojih učenika. Jednostavno je uređivati postojeće crteže ili u potpunosti nacrtati nove po potrebi.
 

 
KOJI WACOM TABLET IZABRATI?

Wacom ima široku paletu tableta s olovkom na izbor, tako da možete biti sigurni da ćete pronaći najbolji proizvod koji odgovara vašim potrebama. Većinu nastavnika privlači Wacom One 13 ili Wacom Intuos koje koriste za e-predavanja.
 
 
Tablet velikog zaslona
Nema strme krivulje učenja
Možete točno vidjeti što pišete i crtate
 
 
Povoljan izbor
Dostupan je u dvije veličine
Lako se priključi i odmah koristiti
Opcija Bluetooth veze
 
Da biste saznali više o tome koji će vam Wacomov proizvod najbolje odgovarati, pogledajte usporednu recenziju za One 13 i Intuos. Saznat ćete više o svakom od njih i prednostima koji one donose za virtualna predavanja.

ZAKLJUČAK
 
Većina učitelja nisu umjetnici. Nevjerojatno je teško crtati i pisati pomoću računalnog miša ili trackpada. Korištenja tableta s olovkom pomaže vam stvoriti prirodno i poznato nastavno iskustvo. On je jednostavan za upotrebu te će vam omogućiti da izrađujete bolje crteže i rukopise za svoje učenike.
 

5 načina kako možete iskoristit Wacom tablet u pripremi vaših predavanja na daljinu



 Učenje na daljinu imalo je ogroman utjecaj na pripreme za predavanja. Vaše savršene lekcije za učionicu će trebati izmijeniti ili temeljito popraviti. Korištenje Wacom tableta omogućuje vam anotacije na postojećem predavanju, stvaranje novih virtualnih sadržaja ili izradu novih lekcija ispočetka.

Pogledajmo pet jednostavnih načina da iskoristite tabletu s olovkom u pripremi vaših predavanja na daljinu.

1: ANOTACIJE NA POSTOJEĆIM PREDAVNJIMA

Teško je pronaći savršeno predavanje bez potrebe za promjenama. Prilagođavanje na učenje na daljinu za potrebe vaših učenika znači prilagođavanje dosadašnjih priprema. Čak će i lekcije koje ste sami kreirali trebati redovito ažurirati kako bi odražavale promjene u nastavnom programu i novim mogućnostima.

Korištenje Wacom tableta za obilježavanje postojećih lekcija skraćuje dugotrajan postupak ponovnog pisanja predavanja ispočetka. Sada možete crtati izravno na svoj Word ili PDF dokument kako biste brzo i učinkovito prepravili vaše pripreme za predavanje.

Nakon što odradite predavanje, istaknite dijelove koji su prošli dobro ili ih treba promijeniti u budućnosti. Brzo možete zabilježiti vašu procjenu napretka učenika i zabilježiti njihove sljedeće korake.



2: RAZVIJANJE NOVIH IDEJA ZA PREDAVANJE

Teško je kreativno razmišljati dok tipkate. Većina se učitelja oslanja na rokovnike kako bi zabilježili svoje ideje prije nego što ih upišu u pravi plan predavanja.

Korištenje Wacom tableta kao praznog papira za planiranje i riješava vas tipkanja. Možete ručno pisati po svojim dokumentima pomoću lagana digitalne Wacom olovke.

Često kad planirate, u glavu vam padnu ideje o novim resursima ili predlošku koji ćete koristiti. Upotrijebite tablet s olovkom kako biste uhvatili ove ideje bez ograničenja tipkovnice i aplikacija.



3: DODAVANJE SLIKA I DIJAGRAMA U SVOJE PRIREME

Wacom tableti omogućuju vam pisanje i crtanje ravno preko umetnutih slika. Izrežite željenu sliku ili dijagram i dodajte ih u svoje predavanje. Označite dio ili napišite nešto preko slike te obogatite postojeće ideje i resurse.

Ili možda ne želite gubiti vrijeme na pronalaženje prikladne slike, grafikona ili formule? Često je daleko lakše stvoriti vlastiti. Wacom olovke nude nevjerojatnu preciznost omogućujući vam crtanje detaljnih dijagrama, formula i grafikona. Savršen je za ostvarivanje vaših ideja i daje odgovor kako polaznicima vizualno predstaviti koncepte.

Kad završite crtež pomoću Wacom tableta, jednostavno izrežite gotovu sliku i upotrijebite je u drugim programima. Ne morate brinuti ni o autorskim pravima kada ste sami napravili sliku.



4: KOLABORACIJA

Iznimna prednost online planiranja je porast praksi zajedničkog planiranja. Umjesto da radite izolirano, možete stvoriti online stranice na kojima možete podijeliti svoje ideje. Platforme poput Microsoft Teamova omogućuju vam da napravite prostore za kolaboraciju u kojima svi mogu dati svoj doprinos.

Upisivanje u dokumente može učiniti planiranje s kolegama nezgrapnim. Ideje se često dodaju na dno dokumenta ili u okvire za komentare. Mogućnost rukopisnih bilješki, crtanja dijagrama i dodavanja slika točno tamo gdje ih želite omogućuje da se lekcije razvijaju organski. Različite boje olovke olakšavaju praćenje tko je kojoj ideji pridonio.



5: STVARANJE VLASTITIH RESURSA

Koliko sati provodite pretražujući Internet da biste pronašli savršeni resurs? Pronalaženje može potrajati mnogo dulje od pripreme cijele lekcije. No, prečesto ti resursi ne odgovaraju vašim učenicima.

Pomoću tableta s olovkom možete uistinu personalizirati svaki resurs koji koristite. Ili izradite vlastiti pomoću širokog raspona alata za crtanje.

 

SLJEDEĆI KORAK S VAŠIM WACOM TABLETOM

Zašto ne krenuti dalje? Umjesto učitavanja statičnih slika za svoje učenike, upotrijebite tablet s olovkom za izradu jednostavnih prezentacija koje prikazuju cjelovit postupak.

Unaprijed snimljene lekcije ili predavanja uživo omogućuju vam objašnjenje novih pojmova. Lako je prikazati svaki mali korak učenja u stvarnom vremenu. Vaša će lekcija pružiti točno ono što želite podučavati, umjesto da koristite generički videozapis koji ste pronašli na YouTubeu.

Vaše predavanje oživi kad stojite ispred razreda. Crtate na ploči dok razgovarate, pravite bilješke i demonstrirate ideje. Korištenje Wacom tableta nudi način na koji možete stvoriti isti efekt, čak i kada ste izvan učionice.

Nema potrebe za izradom istih videozapisa iz godine u godinu. Prenesite ih na platformu kao što je Microsoft Stream i dodajte hipervezu u plan lekcije da vas podsjeti gdje je možete pronaći. Ubrzo ćete dobiti mnoštvo videozapisa savršenih za svaku lekciju.

Znamo da ste zauzeti s hrpom posla. Izrada novih planova lekcija može vam oduzeti toliko ograničenog vremena koje imate kao učitelj. Korištenje Wacom olovke tablete bezbolan je način prilagodbe planiranja koje već imate ili brzo bilježenje novih ideja za lekcije.

Korištenje nepoznate tehnologije kao nastavnika može se osjećati zastrašujuće. No mrežni rad nudi mogućnosti kolaboracije i stvaranje resursa. Wacom tableti pojednostavnjuju postupak i olakšavaju izradu vaših ideja. Možete stvarati sjajne lekcije kakve baš vi želite.




Radite na novom Wacom Cintiqu 22

  Wacom Cintiq je nova klasa kreativnog zaslona s optimiziranim specifikacijama za kreativne početnike. Jarke boje, HD rezolucija i ergonomski dizajn zajedno s super-osjetljivom Pro Pen 2 olovkom nude uistinu prirodno iskustvo i pomažu vam da vaše kreativne ideje i ilustracije podignete na višu razinu.

Radite izravno na zaslonu

Wacom Cintiq kombinira olovku i zaslon za besprijekorno i potpuno prirodno iskustvo rada.

Wacom Pro Pen 2 ima 8192 razine osjetljivosti na pritisak i niski početni prag aktivacije, tako da prepoznaje čak i najlakše poteze olovke. Pruža visoku preciznost i kontrolu, reagira na nagib vaše ruke i trenutno reagira na svaki pokret.

Tehnologija EMR (Electro Magnetic Resonance) omogućuje Wacom Pro Pen 2 olovci da crpi snagu koja joj je potrebna iz Wacom Cintiqa - tako da joj ne treba baterija. Provedite vaše vrijeme stvarajući, a ne u čekanju punjača. Osim toga, olovka bez baterije znači da je dobro uravnotežena u ruci što čini vaš rad i pokrete preciznijima i ugodnijima.


Olovka koja vam omogućuje da napravite još više
 
Wacom Pro Pen 2 izgleda kao obična olovka, a rad s njom daje isti osjećaj. Budući da rad s običnom olovkom već potpuno poznajete, ne morate naučiti nove tehnike prije nego što počnete ostvarivati svoje ideje.
 
Svaki aspekt olovke precizno je dizajniran da bude ergonomski i okretan. Uravnoteženo težiše, gumena drška i položaj dva bočna gumba su ergonomski dizajnirani kako bi vam bili udobni u ruci dok crtate. Osim toga, ti su gumbi programibilni, omogućujući vam trenutnu kontrolu i olakšavajući pristup prečicama omiljenog softvera. Kako se vaši prečaci i postavke pohranjuju lokalno ili online, možete im pristupiti gdje god trebate raditi koristeći svoj Wacom ID.
 
Kako bi se dodatno prilagodili načinu na koji radite, Wacom Cintiq je kompatibilan s cijelom paletom dodatnih Wacom olovaka.



Monitor za kreacije
 
Wacom Pro Pen 2 i Cintiq zaslon visoke razlučivosti rade zajedno kako bi vaš kreativni rad bio ugodan i produktivan.
 
Zaslon Wacom Cintiq ima anti-glare film koji sprječava zbunjujuće refleksije. No, još važnije, on se kombinira s Pro Pen 2 kako bi crtanje na Wacom Cintiqu bilo poznato kao crtanje na papiru. Uz smanjenu paralaksu (razmak između vrška olovke i kursora), kursor se pojavljuje točno tamo gdje biste očekivali. Ta razina točnosti znači prirodni osjećaj crtanja, skiciranja i slikanja.
 
Wacom Cintiq je kreativni alat na koji se možete osloniti za svoj prvi projekt i one koji dolaze je je napravljen od izdržljivih materijala otpornih na ogrebotine,
 
Wacom Cintiq 22 dolazi s postoljem koje se lako prilagođava željenom radnom položaju, tako da možete raditi u potpunoj udobnosti.
 
Wacom Cintiqov 1920 x 1080 full HD zaslon pruža veliku jasnoću, tako da možete vidjeti svaki detalj na zaslonu.



Jedan oblik u dvije veličine. Odaberite svoj Wacom Cintiq.
 
Ovaj najbolji interaktivni monitor s olovkom dizajniran je kako bi zadovoljio potrebe ambicioznih kreativaca koji ga žele raditi na višoj razini. Dvije veličine zaslona znače da je kompaktni zaslon Cintiq 16 savršen za one u pokretu, dok Cintiq 22 nudi više prostora za velike poteze. Bez obzira tražite li veće platno ili trebate kompaktniji zaslon, napredne performanse i intuitivni alati Wacom Cintiq pomoći će vam da značajno unaprijedite vaše kreativno putovanje.

Wacom predstavio Cintiq Pro 24 interaktivni monitor s olovkom



CINTIQ PRO 24 JE DOSTUPAN ODMAH U FINDERU

Wacom je danas predstavio Wacom Cintiq Pro 24 monitor, proširivši paletu vrhunskih Cintiq Pro uređaja koji su dizajnirani za kreativne profesionalce koji traže veće digitalno platno i veće mogućnosti nužne za kreativne aplikacije. Novi 24-inčni Cintiq Pro pridružuje se prethodno predstavljenim modelima od 13 i 16 inča, kako bi se stvorio sveobuhvatan raspon veličina za svaku potrebu i radni prostor. Verzija s olovke i zaslonom osjetljivim na dodir bit će dostupna u svibnju, a još veći 32-inčni model predviđen je krajem godine.?

Performanse koje možete vidjeti i osjetiti

Briljantan 4K zaslon, 98% Adobe RGB palete i milijarde boja pružaju realističan vizualni doživljaj. Osjećaj rada olovkom na zaslonu je također poboljšan. Kombinacija nove tehnologije Pro Pen 2 (poboljšana osjetljivost na pritisak na 8,192 razina), gravirana staklena površina, smanjeni paralaks putem “optical bondinga” i skoro pa nulta latencija pružaju umjetnicima preciznu kontrolu i prirodniji osjećaj rada olovkom po zaslonu. 
 


Transofmacija radnog okruženja

Uz Cintiq Pro 24 predstavljen je i Wacom Cintiq Engine Pro - Windows 10 računalni modul, s novom NVIDIA ® Quadro ® P3200 grafičkom karticom visoke performanse, a koji se može umetnuti na stražnju stranu Cintiq Pro 24. Tako kreativni profesionalci lako mogu transformirati svoj Cintiq Pro 24 u vrhunsku kreativnu radnu stanicu koja u potpunosti podržava najsuvremenije aplikacije i tijekove rada, uključujući 3D, animaciju i proširenu virtualnu stvarnost?

Kako ostavljati zabilješke na digitalnim dokumentima



Postoji razlog zašto se crvena olovka zadržala toliko dugo: to je najučinkovitiji način za ostaviti zabilješke na dokumentu. Za to će vam tereti pisač i crvena kemijska olovka ako želite ostaviti zabilješke na dokumentu. Ako je vaš kućni ured bez pisača, zabilješke i označavanje dokumenata mišem oduzima sav užitak i učinkovitost procesa.

Imamo dobre vijesti za vas: ne treba vam više pisač za označavanje dokumenata. Možete uzeti Wacom tablet, poput Intuosa ili Wacom Onea, ako preferirate pisanje direktno na ekranu i aktivirajte svoju crvenu (ili plavu ili zelenu) digitalnu olovku.

Kako digitalno ostavljati zabilješke?

U programu Microsoft Word ili Microsoft PowerPoint odete na tab Draw/Crtanje i jednostavno odaberite olovku. I započnite ostavljati zabilješke na dokumentu. Oba programa vam omogućuju upotrebu Windows Inka za stvaranje matematičkih jednadžbi pomoću olovke umjesto miša ili tipkovnice, a u Wordu možete umetnuti platno za crtanje izravno u dokument. Kad spremite svoj dokument i vaša će se zabilješke spremiti zajedno s njim.

 

 



Bilježenje i uređivanje u programu Microsoft Word pomoću Wacoma



Koristite Draw tab za bilješke i uređivanje u programu Microsoft Power Point s Wacomo tabletom



Koristite Ink to Math za pisanje matematičkih jednadžbi u programu Word ili PowerPoint pomoću Wacom tableta

 


Koji su Wacom proizvodi najbolji za zabilješke?



Pisanje i zabilješke uz Wacom One?

Za one koji žele pisati na ekranu, Wacom One je najbolji izbor. Dizajniran je tako da vam rad na njemu bude ugodan osjećaj - zaslon nije hladan, ljepljiv ili mutan poput ostalih tableta - a olovka je ergonomski dizajnirana zahvaljujući 30 godina istraživanja načina na koji umjetnici drže olovke i boje. A također je izvrstan izbor za učenike koji imaju puno zadaća iz matematike ili koji žele nastaviti razvijati svoju umjetničku stranu.



Intuos small s Bluetoothom

Za one koji žele iste ergonomske pogodnosti i programibilne tipke, Wacom Intuos je izvrstan izbor. Ovaj dolazi s tri besplatna softvera za crtanje i pet besplatnih alata za edukaciju, lagan je i mali pa ga možete baciti u ladicu kada kućni ured treba opet postati blagovaonski stol.

 

 

Upotreba digitalnog pisaćeg pribora




Zašto volimo raditi s olovkama?

 
Digitalni rukopis 
 
Neki ljudi bi mogli pomisliti da je pisanje rukom nešto neugodno i zastarjelo. U mnogo slučajeva korištenje digitalnog pisaćeg pribora jednostavnije i intuitivnije od unosa tipkovnicom, mišem ili dodirnim zaslonima. Pisanje po papiru s olovkom i kemijskom je svima jako dobro poznato još od djetinjstva. Čak i u digitalnom svijetu, pisanje rukom i dalje ima ulogu u komuniciranju istinskog trenutka, nadilazeći same napisane riječi. Zbog toga se Wacom posvetio digitalnom priboru za pisanje i crtanje.
 
Tri razloga zbog kojih se vraća pisanje rukom
 
Od škole do posla, na javnim površinama i doma, računala, tableti i pametni telefoni su svugdje. Do nedavno se mislili da što više koristimo tipkovnice i dodirna korisnička sučelja da ćemo manje pisati rukom. Ipak prednosti rukopisa ponovno se procjenjuju, mnogi otkrivaju da im olovke omogućuju fleksibilnije, preciznije i brže pisanje. Kombinirajući analogne vrline s digitalnom funkcionalnošću, jedinstvene Wacomove  olovke savršeno pristaju vašoj ruci i vašem životu.
 
Rukopis je brži
 
Želite li zabilježiti nešto što vam je upravo palo na pamet? Pisanje rukom je uvijek najbrži i najlakši način da to napraviti. Trenuci inspiracije, poruke kolegama ili obitelji, zabilješke o nečemu što čitate: sve što trebate je podignuti olovku i početi s pisanjem.
 
Rukopis je bogatiji
 
Rukopis prenosi osjećaje ljudi koji pišu i okolnosti u kojima su pisali. Napomena pisana na brzinu pokazuje da se nekome žurilo; pažljivo pisano pismo pokazuje obzir. Tekst pisan olovkom ogledalo je koje odražava mnoštvo osjećaja i konteksta što digitalni simboli ne mogu.
 
Rukopis je pametniji
 
Pokretanje vlastite ruke za pisanje ili crtanje jednostavan je pokret koji bistri um, pomaže vam organizirati svoje misli i ono što pišete lakše će vam ostati zapisano u sjećanju. Jednostavno rečeno, nešto napisano rukom ostane vam u glavi, tako da su olovke ultimativni memorijski alat.
 
 
POSLOVNI DIGITALNI PISAĆI PRIBOR
 
Brza i učinkovita komunikacija ključna je za poslovni uspjeh. I premda su tipkovnica i miš dovoljni za pisanje riječi ili crtanje linija, istinska komunikacija ponekad bolje funkcionira olovkom. Čak i u ova vremena kada se pisanje rukom smatra gnjavažom, Wacomova rješenja za digitalne olovke zapravo ubrzavaju poslovnu komunikaciju. Koristeći u potpunosti prednosti njihovih funkcija, korisnici se mogu brže i pametnije pripremati, znatno si olakšati posao i dijeliti poslovne informacije i zabilješke.
 
Pišite, bilježite i dijelite uživo?
 
Digitalnom olovkom korisnici mogu pisati tekst i crtati linije na onome što se prikazuje na zaslonu računala ili tableta - a drugi mogu gledati dok to rade. Sudionici sastanka mogu olovkom naznačiti gdje žele da drugi sudionici usredotoče pažnju, naprave bilješke ili predlože promjene kao dio tečne i glatke rasprave.
 
Dijelite dokumente tijekom konferencijskih poziva?
 
Digitalni pisaći pribor za audio i video konferencije, omogućavajući svakom sudioniku da pošalje povratne informacije i doda skice izravno na jedan dokument podijeljen tijekom konferencije. S informacijama koje se brzo i precizno prosljeđuju naprijed i natrag, grupne rasprave na tisuće kilometara su opuštenije i produktivnije.
 
Zabilježite tko je što napisao - kada, gdje i kako
 
Digitalni pisaći pribor ne nudi samo praktičnost, već i više informacija: osim što nudi stvarnu i učinkovitu komunikaciju tijekom sastanaka, Wacomova digitalna tinta sadrži informacije kojima se može pristupiti u bilo kojem trenutku, što korisnicima omogućuje potvrdu tko je što napisao i kojim redom. Wacom sada također razvija jedinstvenu tehnologiju za analizu osjećaja autora na temelju veličine ispisa i pritiska na olovku.
 
 
 
 

Wacom Bamboo Slate - digitalni notes za skiciranje

Bamboo slate 

Pišite i skicirajte na tradicionalni način s kemijskom olovkom i običnom tekom, a zatim snimite i podjelite vaše zabilješke i ideje na "oblak".
 
Bamboo Slate su pametni tableti koji vam omogućuju da prirodno crtate s kemijskom olovkom na bilo kakvom papiru. Pritiskom na multifunkcijsku tipku pretvorit ćete rukom nacrtane skice u digitalne dokumente. Uz pomoć Wacom Inkspace besplatne aplikacije za iOS i Android pametne telefone i tablete možete organizirati, editirati i dijeliti zabilješke i skice. Ne brinite ako nemate vaš mobilni uređaj uz sebe. Slate će snimiti do 100 stranica koje možete prebaciti kasnije prebaciti.
 
Bamboo Slate dolazi u dvije verzije:
Obje verzije imaju bateriju koja može trajati oko 8 sati, te ergonomičnu olovku koja ima senzor s 1024 razine pritiska.
 
Unaprijedite vaše ideje i skice koristeći Wacom Inkspace app:
- izbrišite ili dodajte linije
- reorganizirajte ili editirajte pojedinačne skice uz pomoć "sector" alata
- podjelite ili spojite stranice notesa
- eksportirajte zabilješke u JPG, PNG, PDF ili WILL formatu
- povežite skice s postojećim cloud servisima: Inkspace, Dropbox, Evernote i OneNoteom
- skicirate u live modu kako mogli ostvariti kolaboraciju s drugima
- eksportirajte skice u Bamboo Paper app s editabilnom digitalnom tintom (WILL) kako bi kolorirali, označiili i arhivirali nacrte.

Wacom Intuos Pro

Intuos Pro


Jedini proizvođač pravih grafičkih tableta Wacom, razvio je novu generaciju napopularnijeg grafičkog tableta među profesionalcima, Intuosa Pro. Novi Wacom Intuos Pro sa svojom olovkom vrhunskih performansi i kreativnom mogućnostima postavlja nove standarde za profesionalne grafičke tablete koji će vam omogućiti kreativni iskorak. U središtu novog Intuos Pro tableta je Wacom Pro Pen 2 olovka s osjetljivošću na 8192 razine pritiska, senzorom nagiba i radom bez ikakva zaostajanja. S novim Intuosom Pro možete ilustrirati, montirati fotografije i video te digitalno dizajnirati uz nikad prirodniji osjećaj.




Jako je bitno omogućiti korisniku da se fokusira na ono bitno: umjetničko djelo. Intuos Pro grafički tableti su dizajnirani tako da vam omoguće baš to. Uz pomoć mnogobrojnih funkcija stvarat ćete još brže i jednostavnije. Programibline ExpressKey tipke, kružni senzor Touch Ring, Radial Menus i bočni prekidači omogućuju brze i jednostavne prečace za uobičajene radnje. Multi-touch površina još više ubrzava vaš rad, tako što vam omogućuje zumiranje, pomicanje i navigaciju uz pomoć gesti. Dodatno se mogu nabaviti tri različite radne površine (Texture Sheets) koje simuliraju različite crtaće papire (od glatkih do grubih) kako bi vam osjećaj rada bio još prirodniji.
 


Intuos Pro je super tanki grafički tablet s još manjom i kompaktnijom površinom ali i sa premium materijalima kao što je crni anodizirani aluminij i kompozitna staklena vlakna. Rezultat je grafički tablet tanak samo 8mm koji je ujedno i jako čvrst.


Wacom Pro Pen 2 ima izmjenjive vrškove koji vam daju osjećaj rada s vašim omiljenim tradicionalnim slikarskim alatima. Uz olovku dolazi i novi stalak s čeličnom bazom u kojem čuvate dodatne vrškove.

Novi grafički tablet možete spojiti s vašim Win ili Mac računalom uz pomoć ugrađenog Bluetootha ili USB kabela. Minimalna konfiguracija zahtjeva Windows 7 ili Mac OS 10.10 i novije operativne sustave na računalu.

Dolazi u dvije dimenzije:
Medium model ima dimenzije 338 x 219 x 8 mm, aktivnu površinu veličine 224 x 148 mm;
Large
model ima dimezije 430 x 287 x 8 mm, a aktivnu površinu veličine 311 x 216 mm.

Wacom One - Nova generacija

Nova generacija Wacom One interaktivnih LCD monitora i Wacom One grafičkih tableta.
Uz produženo jamstvo u trajanju 3 godine, kojim se fokusiramo na popravak a ne zamjenu uređaja i FCS certificirani papir koji je prijatelj okoliša, potičemo održivost i utječemo na smanjivanje otpada.
Dok uživate u svojoj kreativnosti možete koristiti i zamjensku olovku drugih proizvođača, a kako bi lakoća korištenja bila još bolja Wacom One modeli automatski instaliraju upravljačke programe na Windows, MacOS, Chrome i Android platformama.
Wacom One Pen interaktivni monitori dolaze s dva USB-C konektora od kojih je samo jedan dovoljan za spoj sa PC, Mac, Chromebook ili kompatibilni Android uređaj, dok se drugi može koristiti kao USB-C HUB za spoj miša, tipkovnice ili nekog drugog uređaja.
Novi tanji zaslon omogućava precizno poravnanje vrha olovke i zaslona. Wacom One 13 donosi pogodnost multi-touch funkcije s 10 prstiju, te je prvi i jedini tablet s olovkom i multi-touch funkcijom u svom cjenovnom razredu.
Lagani i tanki (8mm) Wacom One tableti olakšavaju mobilno korištenje i savršeni su za putovanja.
Jednostavno spajanje s računalom ili pametnim telefonom, USB-C kabelom ili bežično (Bluetooth), pruža ergonomsku alternativu računalnom mišu.
Wacom One tableti podržavaju i korištenje digitalnih olovaka drugih proizvođača, uključujući renomirane marke poput Lamy ili Staedtler.

Wacom Cintiq Pro 24, Cintiq Pro 16 i Cintiq 22 promotivna prodaja

Promotivna prodaja Wacom Cintiq Pro 24 Pen & Touch Display, Cintiq Pro 24 Pen Display, Cintiq 22 Pen Display i Cintiq Pro 16 Pen & Touch Display do isteka zaliha

Wacom Cintiq Pro 24 Touch Display daje vam nešto neprocjenjivo: prostor. Toliko, zapravo, da nećete gubiti vrijeme na traženje te referentne slike ili otvaranje i zatvaranje različitih programa na sekundarnom zaslonu. Sada možete uštedjeti vrijeme i preuzeti kontrolu nad svojom kreativnošću, za učinkovitiji i kontrolirani radni prostor.
Pomičite, zumirajte ili rotirajte svoj rad s višedodirnim gestama - jednostavno poput korištenja vašeg pametnog telefona.

Wacom Cintiq Pro 24 Pen Display isto kao i Touch varijanta daje vam neprocjenjivi prostor tako da nećete gubiti vrijeme na traženje te referentne slike ili otvaranje i zatvaranje različitih programa na sekundarnom zaslonu, ali po povoljnijoj cijena.
Sada možete uštedjeti vrijeme i preuzeti kontrolu nad svojom kreativnošću, za učinkovitiji i kontrolirani radni prostor.

Cintiq Pro 16 Pen & Touch Display je zaslon visokih performansi za profesionalne kreativce. Dovoljno je malen da se lako prenosi s računala na računalo i na drugo mjesto, ali ipak nudi dovoljno prostora za stvaranje.
Bez obzira crtate li, slikate ili ilustrirate profesionalno, uređujete fotografije ili videozapise, razvijate igre, dizajnirate grafiku ili čak crtate stripove i mange - ovaj grafički zaslon čini vaš rad učinkovitijim, udobnijim i preciznijim.

Wacom Cintiq 22 kreativni je zaslon s olovkom koji vam pomaže da oživite svoje ideje na zaslonu. Živopisne boje, HD jasnoća i ergonomski dizajn podižu vaš rad na višu razinu.
Wacom najsuvremenija kreativna olovka, Wacom Pro Pen 2, uključena je uz Wacom Cintiq. Uz 8192 razine osjetljivosti na pritisak i neusporedivo prepoznavanje nagiba, svaki potez i pokret vaše ruke prati se s nepogrešivom točnošću.

Wacom Cintiq 16 Pen Dsplay kreativni je zaslon s olovkom koji vam pomaže da oživite svoje ideje na zaslonu. Živopisne boje, HD jasnoća i ergonomski dizajn podižu vaš rad na višu razinu. Vrhunska tehnologija olovke sadrži 8192 razine osjetljivosti i prepoznaje nagib. Olovka se puni preko Wacom Cintiqa. S gumenim držačem i bočnim gumbima, ovaj uređaj dizajniran je za udobnost.

Cintiq Pro 17 i 22

Wacom Cintiq Pro 17 besprijekorno kombinira kompaktan dizajn s tehnološkom izvrsnošću. Može se pohvaliti 120Hz 4K zaslonom s olovkom, jedinstvenom ponudom u svojoj klasi, koji sadrži i 99% DCI-P3 i 88% Adobe RGB, zajedno s Pantone Validated certifikatom i podrškom za HDR Gamma. Ovaj profesionalni zaslon savršen je za najzahtjevnije zadatke slikanja i retuširanja. Wacom Cintiq Pro 17 daje prednost vašoj udobnosti sa svojim najtanjim okvirom do sada, olovkom koja brzo reagira, ekspresnim tipkama koje se mogu prilagoditi i raznim opcijama montiranja. Uključuje inovativnu Wacom Pro Pen 3, koja kombinira 36 olovaka u jednoj.
 
Osnovne značajke:
  • Vrhunski 4k zaslon sa 120 HZ i brzinom osvježavanja od 8 ms
  • 88% Adobe RGB i 99% DCI-P3 i HDR podrške
  • Moderan dizajn uključujući 8 lako dostupnih ExpressKeys
  • Multi-touch i upravljanje olovkom uklj. geste olovke
  • Novo prilagodljivo iskustvo Pro Pen 3
  • Gotovo nulta latencija olovke i zaslona
  • Niska sila aktivacije i veliko iskustvo crtanja
 
Predstavljamo pionirski 120Hz 4K zaslon s olovkom, revolucionarnu inovaciju koja nudi izvanrednu kombinaciju 99% DCI-P3 i 95% Adobe RGB pokrivenosti. Certificiran od strane Pantonea i s podrškom za HDR Gamma, savršen je izbor za kreativce, programere igara, snimatelje videa, fotografe i sve koji traže pero zaslon profesionalne razine. Wacom Cintiq Pro 22 pomno je izrađen kako bi poboljšao vašu udobnost, s našim najtanjim okvirom do sada, ergonomskom olovkom za držanje, prilagodljivim ekspresnim tipkama i nizom individualnih opcija montiranja. Također uključuje inovativnu Wacom Pro Pen 3, koja kombinira funkcionalnost 36 olovaka u jednom uređaju. Podesite težinu olovke, središte gravitacije, konfiguraciju gumba i još mnogo toga kako biste izradili personalizirani alat koji savršeno odgovara vašim potrebama.
 
Osnovne značajke:
  • Vrhunski 4k zaslon sa 120 HZ i brzinom osvježavanja od 12 ms
  • 95% Adobe RGB i 99% DCI-P3 i HDR podrške
  • Moderan dizajn uključujući 8 lako dostupnih ExpressKeys
  • Multi-touch i upravljanje olovkom uklj. geste olovke
  • Novo prilagodljivo iskustvo Pro Pen 3
  • Gotovo nulta latencija olovke i zaslona
  • Niska sila aktivacije i veliko iskustvo crtanja
  • Najbolja integracija na stol s malom površinom i proširivim okvirom za još veću udobnost
 
Korištenje Wacom Cintiq Pro
Wacom Cintiq Pro pomno je izrađen imajući na umu stroge zahtjeve kreativnih profesionalaca.
Osmišljen je kako bi profesionalcima pružio impresivnu, ugodnu i prirodnu interakciju za stvaranje digitalnog sadržaja.
Široko prihvaćen od strane profesionalaca u raznim sektorima, uključujući grafički dizajn, digitalnu ilustraciju, fotografiju, uređivanje fotografija, 3D modeliranje, animaciju, postprodukciju, modu i dizajn proizvoda, Wacom Cintiq Pro stoji kao preferirano rješenje.
Wacom Pro Pen 3
Wacom Pro Pen 3 se može konfigurirati prema vašem omiljenom osjećaju. S prilagodljivom težinom, debljinom držanja, gumbima olovke i središtem ravnoteže pronađite konfiguraciju koja odgovara vašem stilu. Ovaj prilagođeni pristup dizajnu pruža nezaboravno kreativno iskustvo.
8.192 razine osjetljivosti na pritisak, 3 bočna prekidača Vrhunska tehnologija olovke: 3. generacija tehnologije olovke Wacom.
Savršeno prilagođeno pristajanje: uključene su prilagodbe za ravnotežu težine, različiti rukohvati ili bez bočnog prekidača Prepoznavanje nagiba: poboljšani nagib +/-60 stupnjeva
Izuzetno osjetljiv: Pro Pen 3 osjeća svaku nijansu i svaku promjenu, tako da će se i najblaži dodiri pojaviti na zaslonu
Profesionalno upravljanje bojama - jedan uređaj, savršen rezultat
Profesionalno upravljanje bojama nezamjenjivo je u mnogim industrijama. Prilikom ispisa fotografija korisnika, prijenosa podataka za ispis iz 3D dizajna, koordinacije dizajna između više timova i njihovih odgovarajućih uređaja za prikaz, izvorne i ciljne datoteke moraju se podudarati. U suprotnom dolazi do nepotrebnih ispravaka, gubitka vremena, a time i do većih troškova. S novom generacijom Wacom Cintiq Pro, dobivate kreativan alat koji ublažava ovu brigu.
Prethodno kalibriran, s do 99% DCI-P3 pokrivenosti prostora boja, Pantone Validated certifikatom, 10-bitnom bojom i HDR-Gamma podrškom, ovaj zaslon s olovkom ne samo da pruža apsolutnu preciznost u stvaranju vašeg rada, već i savršenu točnost boja.
Nema potrebe za skupim dodatnim referentnim uređajem za konačnu kontrolu boje prije podnošenja, ispisa i revizije. Štoviše, s Wacom Color Managerom možete fino podesiti prikaz boja kako bi odgovarao lokalnim uvjetima.
Cintiq Pro 17 i 22 Stand
Ekskluzivno skrojeni Cintiq Pro 17 Stand i Cintiq Pro 22 Stand mogu se pohvaliti dizajnom koji savršeno nadopunjuje i odgovara estetici Wacom Cintiq Pro grafičkih zaslona. Poboljšajte svoje kreativno iskustvo uz Cintiq Pro postolje, koje nudi dodatnu fleksibilnost i svestranost u vašem radnom prostor.
Cintiq Pro 17 i 22 Wacom Cintiq Pro pomno je izrađen imajući na umu stroge zahtjeve kreativnih profesionalaca.
Osmišljen je kako bi profesionalcima pružio impresivnu, ugodnu i prirodnu interakciju za stvaranje digitalnog sadržaja.
Široko prihvaćen od strane profesionalaca u raznim sektorima, uključujući grafički dizajn, digitalnu ilustraciju, fotografiju, uređivanje fotografija, 3D modeliranje, animaciju, postprodukciju, modu i dizajn proizvoda, Wacom Cintiq Pro stoji kao preferirano rješenje.
Wacom Cintiq Pro 24, Cintiq Pro 16 i Cintiq 22 promotivna prodaja Promotivna prodaja Wacom Cintiq Pro 24 Pen & Touch Display, Cintiq Pro 24 Pen Display, Cintiq 22 Pen Display, Cintiq Pro 16 Pen & Touch Display i Cintiq 16 Pen Display do isteka zaliha.
Wacom One - Nova generacija
Nova generacija Wacom One interaktivnih LCD monitora s olovkom i Wacom One grafičkih tableta. Uz produženo jamstvo u trajanju 3 godine, kojim se fokusiramo na popravak a ne zamjenu uređaja i FCS certificirani papir koji je prijatelj okoliša, potičemo održivost i utječemo na smanjivanje otpada.
Wacom kreativni paket - popis besplatnih programa

Popis besplatnih programa, dostupnost i trajanje licence u Wacom kreativnom paketu koji dolazi uz kupnju Wacom proizvoda 

Wacom Cintiq Pro 27

Izgubite se u najdubljim dubinama svoje mašte, uz potpuno uranjanje od trenutka nadahnuća do konačne kreacije. Uz vrhunsku preciznost boja i razlučivost zaslona Wacom zajedno s novom Wacomovom Pro Pen 3 izvedbom i prilagođenom udobnošću, svaki detalj Wacom Cintiq Pro 27 projektiran je za sklad bez napora između kreatora i alata.

Novo u Wacom kreativnom paketu

Osim već uobičajenih programa i usluga koji su uključeni u Wacom kreativni paket koje svaki kupac dobije uz kupnju Wacom proizvoda, od sada je u ponudi nekoliko novih.

Wacom Intuos Manga unboxing

Pogledajte unboxing video koji je napravila talijanska anime umjetnica i infuencerica Caterina Rocchi.

Bez obzira s kakvim se izazovima u radu na daljinu susrećete, Wacom je tu da vam pomogne da obavite svoj najbolji posao – bilo gdje i bilo kada. Bilo da vaš posao zahtijeva puno bilješki, prezentacija preko videokonferencije ili potrebu za suradnjom na dokumentima, Wacomova tehologija digitalne olovke može pomoći tako što olakšava interakciju s vašim kolegama i učenicima i njihovo angažiranje.

Dodatna oprema za grafičke tablete

U Finderu možete naručiti svu dodatnu opremu za Wacom grafičke tablete i interaktivne monitore s olovkom, te MobileStudio Pro Windows 10 tablete. 

Wacom MobileStudio Pro pen tablet računalo

Wacom MobileStudio Pro je dizajniran za profesionalne korisnike, digitalne kreativce koje traže slobodu kako bi mogli stvarati ne samo za stolom već i u pokretu. 

MobileStudio Pro je lagano prijenosno Windows računalo s olovkom i punom podrškom za kreativni softver kao što su Photoshop, Illustartor, ZBrush itd.

Finder d.o.o. - projektiranje, razvoj, održavanje i servis računalnih sustava, prodaja hardvera i softvera, izrada poslovnih aplikacija

ZASTUPSTVO WACOM HRVATSKA

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13, 10000 Zagreb

tel: +385 1 2337 731
e-mail:prodaja(at)finder.hr

Radnim danom od 9 do 17 sati