Wacom tableti za e-školu

02.10.2020
E-škole su postale realnost i sve više profesora, nastavnika i predavača mora napustiti klasičnu kredu i ploču i prebaciti se na digitalne alate. Koriste se razna YouTube, PowerPoint, Zoom i razna druga predavanja no njima svima fali personalizacija i dodatna objašnjenja koju može pružiti ploča. Tu u pomoć dolaze razne whiteboard aplikacije za korištenje kojih vam je nužan Wacom tablet. Preporučit ćemo vam najbolji tablet za predavače i najbolje whiteboard aplikacije.Za početak ćemo vam pomoći da se odlučite koji Wacom tablet vam treba.

Naša preporuka i uređaj za koji se odlučuje najviše predavača, posebno onih nastavnika matematike, fizike i kemije je Wacom One 13. Radi se o najpovoljnijem wacomovom interaktivnom monitoru s olovkom koji je savršen za pisanje i anotacije. Njegova najveća prednost je i što vam treba minimalno vremena za prilagoditi se na rad na njemu jer se na njemu piše direktno po ekranu.

Povoljnije opcije no i uređaji koji trebaju dulje vrijeme prilagodbe su Wacom tableti Intuos i One. Preporučamo vam svakako medium modele ako namjeravate pisati jer small modeli imaju premalu površinu za pisanje.

Intuos Medium tablet omogućuje i bežičan rad putem Bluetootha, te ima i dodatne programabilne tipke. 

One Medium je najpovoljnija opcija za predavače, no nema bežične konekcije, programabilnih tipki te je olovka četiri puta manje osjetljiva na pritisak.

Pogledajte i video s preproukama kako odabrati pravi tablet za vas:Ako se odlučite za Wacom One 13 u sljedećem filmiću možete vidjeti kako izgleda rad na njemu u jednoj od najpopularniji aplikacija za skiciranje. Radi se o MS Whiteboard aplikaciji koju možete besplatno skinuti s Windows Storea. Možda najveća prednost MS Whiteboarda je uredan prikaz vaših skica te inteligentne opcije "Ink to shape" i "Ink to table" s kojima jednostavno i brzo izrađujete geometrijske likove i tablice.


Ako ne radite na Windows sistemu, koristite Mac ili Linux, ili jednostavno tražite neko drugo rješenje predlažemo potpuno besplatnu aplikaciju OpenBoard. Neke od zanimljivih funkcija OpenBoarda su anotacija po drugim aplikacijama, browser unutar same aplikacije, osjetljivost na pritisak olovke i gumicu koju imaju neke Wacom olovke.

Kako koristiti OpenBoard funkcije s Wacom Cintiq 16 tabletom pogledajte na ovom videu:


Zoom se pokazao kao hit aplikacija lockdowna. Zajedno s Wacom tabletom, Zoom se može pretvoriti i u savršen alat za predavače. Osim svojih videokonferencijskih mogućnosti on posjeduje i alat za anotacije. A koje su mu mogućnosti i kako ga koristitu uz Wacom One 13" interaktivni monitor pogledajte na sljedećem videu:


PowerPoint je ipak najčešće korišten alat svih predavača i većina je izradila mnoštvo svojih predavanja u njemu, no sad u Wacom tablete i anotacije u samom PowerPointu svako predavanje može biti drugačije i puno bogatije. Ako radite u Windows okruženju moguće je koristiti i Windows Ink alat s kojim ćete jednostavno označiti PrintScreen svake aplikacije u vašem radnom okruženju. Upute za korištenje Wacom tableta s PowerPointom i Windows Inkom pogledajte na sljedećem videu:

Gratis softver uz Wacom grafičke tablete i monitore

28.04.2020
 Kupci će uz većinu Wacom grafički tableta od sad dobiti na izbor veliku i raznoliku ponudu besplatnog softvera na određeno vrijeme. Intuos, Intuos Pro, Wacom One 13, Cintiq, Cintiq Pro i MobileStudio Pro će od travnja 2020. godine pa do kraja godine dolaziti u paketu s Adobe Photo Planom, Premier Rushem, Adobe Frescom pa čak i sa Substance Suitem ovisno o modelu. Gratis softver će biti vrijednosti i do 100€.

IntuosClip Studio Paint Pro - dvogodišnja licenca
Corel Painter Essentials - 3+3 mjesečna preplata
Corel Aftershot - 3+3 mjesečna preplata

One 13Clip Studio Paint Pro - 3+3 mjesečna preplata
Adobe Premiere Rush - 2 mjesečna preplata
Adobe Fresco - polugodišnja licenca
Bamboo Paper - Pro Pack

Cintiq 16 i 22


 
Substance by Adobe - polugodišnja licenca

Inuos Pro


 
Adobe CC Photo Plan - dvomjesečna preplata
Adobe Premiere Rush - dvomjesečna preplata

Cintiq ProAdobe CC Photo Plan - dvomjesečna preplata
Adobe Premiere Rush - dvomjesečna preplata

MobileStudio ProAdobe Fresh - polugodišnja preplata
 
 

Wacom One 13 Pen Display

06.02.2020


Bilo da tek ulazite u svijet digitalnih kreativaca ili želite napredovati u vašoj digitalnoj ekspresiji, Wacom One vam pruža vrhunskom iskustvo. Dolazi s osovnim sastojcima za digitalno stvaranje. Prirordni osjećaj rada olovkom na 13.3 inčnom ekranu, zajedno s kreativnim softverom te mogućnost spajanja s Andorid uređajima. Otvorite si nove mogućnosti uz Wacom One.

Površina koja imitira papir
Uz trenje koje imitira prirodno crtanje i minimalnu refleksiju, imate osjećaj kao da radite na papiru, a ne na staklu.

Kao normalna olovka
Nema potrebe za baterijama, ova olovka dobro leži i izgleda u vašoj ruci. I izuzetno je precizna, što nacrtaš to vidiš.

Prostor za rad
Prepusti se svojoj imaginaciji, te je oživi na monitoru koji je približnih dimenzija A4 papira.

Digitalna sloboda
Skiciraj ili crtaj direktno na ekran, crtajte dijagrame, radite zabilješke na dokumentima, obrađujte fotografije i filmove, montirajte i djelite svoje kreacije s lakoćom.

Gratis Bonus Pack
Istražite vrhunske aplikacije koje vas čekaju. Bamboo Paper koji dolazi u paketu pretvara vaš interaktivni monitor u notes.

Spojite se na svoj način
Wacom One se može spojiti s Macom, PC-em te određenim Android tabletima i pametnim telefonima.Veličina monitora / Rezolucija
13.3 in (33.8 cm) / Full HD 1920 x 1080
Aktivna površina
294 x 166 mm (11.6 x 6.5 in)
Dimenzije
225 x 357 x 14.6 mm (8.9 x 14.1 x 0.6 in)
Težina
1.0 kg
Boje
NTSC 72 % (CIE1931) (typ)
Vidljivi kut
170/170 (typ)
Kontrast
1000:1 (typ)

Wacom predstavio Cintiq Pro 24 interaktivni monitor s olovkom

27.03.2018


CINTIQ PRO 24 JE DOSTUPAN ODMAH U FINDERU

Wacom je danas predstavio Wacom Cintiq Pro 24 monitor, proširivši paletu vrhunskih Cintiq Pro uređaja koji su dizajnirani za kreativne profesionalce koji traže veće digitalno platno i veće mogućnosti nužne za kreativne aplikacije. Novi 24-inčni Cintiq Pro pridružuje se prethodno predstavljenim modelima od 13 i 16 inča, kako bi se stvorio sveobuhvatan raspon veličina za svaku potrebu i radni prostor. Verzija s olovke i zaslonom osjetljivim na dodir bit će dostupna u svibnju, a još veći 32-inčni model predviđen je krajem godine.?

Performanse koje možete vidjeti i osjetiti

Briljantan 4K zaslon, 98% Adobe RGB palete i milijarde boja pružaju realističan vizualni doživljaj. Osjećaj rada olovkom na zaslonu je također poboljšan. Kombinacija nove tehnologije Pro Pen 2 (poboljšana osjetljivost na pritisak na 8,192 razina), gravirana staklena površina, smanjeni paralaks putem “optical bondinga” i skoro pa nulta latencija pružaju umjetnicima preciznu kontrolu i prirodniji osjećaj rada olovkom po zaslonu. 
 


Transofmacija radnog okruženja

Uz Cintiq Pro 24 predstavljen je i Wacom Cintiq Engine Pro - Windows 10 računalni modul, s novom NVIDIA ® Quadro ® P3200 grafičkom karticom visoke performanse, a koji se može umetnuti na stražnju stranu Cintiq Pro 24. Tako kreativni profesionalci lako mogu transformirati svoj Cintiq Pro 24 u vrhunsku kreativnu radnu stanicu koja u potpunosti podržava najsuvremenije aplikacije i tijekove rada, uključujući 3D, animaciju i proširenu virtualnu stvarnost?

Wacom MobileStudio Pro Windows tablet računalo

27.01.2017
wacom mobilestudio pro hrvatska
Wacom MobileStudio Pro je dizajniran za profesionalne korisnike, digitalne kreativce koje traže slobodu kako bi mogli stvarati ne samo za stolom već i u pokretu. 
MobileStudio Pro je lagano prijenosno Windows računalo s olovkom i punom podrškom za kreativni softver kao što su Photoshop, Illustartor, ZBrush itd.
Uključena je i Wacom Pro Pen 2 olovka s 4 x većom preciznošću i osjetljivošću na pritisak u odnosu na prethodnu generaciju. Velika procesorska snaga (Intel Core i5 ili i7), vrhunska grafika i kompletna paleta kreativnih mogućnosti čine MobileStudio Pro jedinim računalom koji ćete koristiti.

Izađite na teren, kafić, radite s vašim kreativnim timom ili kod klijenta, stvarajte gdje god i kad god želite. Wacom MobileStudio Pro omogućava pokretanje svog softvera koji se smatra standardom kod digitalnih kreativaca, uključujući zahtjevan 2D i 3D softver te CAD aplikacije.

Godine Wacomova iskustva u razvoju i inovacijama grafičkih tableta i interaktivnih monitora za profesionalni rad dizajnera, likovnih umjetnika, animatora, arhitekata i inženjera rezultiralo je MobileStudio Pro računalom koje predstavlja kompletno i pravo rješenje za današnje radno okruženje. 
 
Wacom MobileStudio Pro vam omogućuje da vaš rad vidite savršeno detaljno s obzirom na 4K rezoluciju 16 inčnog modela i QHD rezoluciju 13 inčnog modela te iznimno visoku kvalitetu prikaza boja do 96% Adobe RGB-a.Spreman za 3D
S novim Intel i5 i i7 procesorima, snažnim konfiguracijama s puno memorije i brzim flash diskovima, te paletom grafičkih opcija visokih performansi koja uključuje i NVIDIA Quadro karticu, MobileStudio Pro je spreman za najzahtjevnije 3D i CAD aplikacije.
 
Za produkt dizajnere, inženjere i 3D modelare koji žele imati 3D skenove u svom radu, MobileStudio nudi u dvjema najjačim konfiguracijama i Intel® RealSense™ kameru i softver za 3D skeniranje.
 
Mobilni studio baš za Vas 
Wacom sigurno ima savršeni model za vas s obzirom da možete birati između šest različitih konfiguracija. Četiri 13,3 inčna modela spoj su maksimalne mobilnosti i visokih performansi te omogućuju jednostavno skicirajte, crtajte, montirajte i maksimalnu kreativnost. Dva 15,6 inčna modela nude veću radnu površinu, veliku 4K rezoluciju i NVIDIA® Quadro® grafičku karticu za ilustratore, animatore, video, CAD korisnike i fotografe koji rade na velikim fotografijama. 
 
Svi modeli dolaze s predinstaliranim Windowsima 10, a imaju prednu i stražnju kameru te dva zvučnika. 13,3 inčni model je težak 1,3kg a 15,6 inčni 2kg. Mogu se  spojiti s vašim Mac ili PC računalom putem jednog od tri USB-C sučelja te raditi kao Cintiq interaktivni tableti. Baterija se puni do 2 sata i omoguće 6 sati rada. Osim što je osjetljiv na Pro Pen 2 olovku monitor je osjetljiv i na dodir te reagira na sve multi-touch geste. Za dodatni prostor za pohranu podataka koristite SDXC čitač kartica te USB-C sučelja za vanjske diskove. Ako trebate hardwersku tipkovnicu preporučamo da spojite bilo koju Bluetooth tipkovicu i/ili miša.

Novi Wacom MobileStudio Pro

04.10.2019
Uživajte u istinskoj neovisnosti da stvorite bilo što i bilo gdje. Wacom MobileStudio Pro vam nudi čitav studio kreativnih alata u vašim rukama - sjajan zaslon, preciznu olovku i mnoštvo računalne snage za istodobno pokretanje vodećeg kreativnog softvera. S dugotrajnom baterijom možete oživjeti svoje ideje bez ometanja rada. Svidjet će vam se koliko kreativni i produktivni možete biti.

Vrhunska olovka
Wacom Pro Pen 2 dizajniran je s naglaskom na postizanje izvrsnosti, guranje granica i promicanje najboljih detalja kako bi ponudio jedinstveni Wacom doživljaj koji vole naši kupci.
 
Napravljen za najveće zahtjeve
Napredna tehnologija ekrana tvrtke Wacom unosi sklad u vaš rad. Tanko gravirano staklo minimalizira paralakse, a naše posebno sredstvo za vezanje dovodi staklo što je moguće bliže LCD-u, tako da se svaka vaša linija pojavljuje upravo tamo gdje očekujete.
 
Izbor kreativaca
Intuitivni dizajn i dugovječnost Wacomovih zaslona s olovkom učinili su ih prvim izborom za kreativne profesionalce. Oni su korišteni za stvaranje nekih od najuzbudljivijih digitalnih umjetničkih radova, filmova, specijalnih efekata, mode i dizajna širom svijeta.

Poboljšani Studio
Wacom MobileStudio Pro ima poboljšani vijek trajanja. Inovativna ergonomija pruža vam više udobnosti i kontrole. Nova značajka su stražnja vrata koja olakšavaju nadogradnju SSD-a i DDR memorije kad god trebate. A Wacom postolje vam nudi izbor triju kutova koji će odgovarati vašem načinu rada.

 
Dizajniran za vas
Wacom MobileStudio Pro ima snagu da istovremeno pokreće više zahtjevnih aplikacija. Napredne performanse olovke Wacom Pro Pen 2 kombiniraju se s zaslonom rezolucije 4K i 85% Adobe RGB pokrivenosti (CIE1931) i grafičkim karticama visokih performansi. Zaslon pruža ujednačenu svjetlinu i identičnu dubinu boje po cijeloj razini tako da je svaki piksel vašeg umjetničkog djela dosljedan. U sve to postoje programibilne ExpressKey tipke, radijalni izbornik i multi-touch. Na rubu zaslona nalazi se naslon za dlan za one dugotrajne projekte.
 
Nema ograničenja za vašu kreativnost
Vaš Wacom MobileStudio Pro spreman je za velike zahtjeve kreativnih 2D, 3D i CAD aplikacija. Opremljen je i7 Intel® čipom, snažnom memorijom i pohranom za brzu obradu podataka, tako da ih renderiranje i velike datoteke s fotografijama neće usporiti. Moćna grafička kartica NVIDIA® Quadro® idealna je za rješavanje zahtjevnih zadataka ilustracije, animacije, videa, CAD-a i fotografije. Uz to, Thunderbolt sučelje omogućava vam brzinu prijenosa podataka koju imaju i najbolje radne stanice.

 

Wacom Intuos Pro

31.01.2017

Intuos Pro


Jedini proizvođač pravih grafičkih tableta Wacom, razvio je novu generaciju napopularnijeg grafičkog tableta među profesionalcima, Intuosa Pro. Novi Wacom Intuos Pro sa svojom olovkom vrhunskih performansi i kreativnom mogućnostima postavlja nove standarde za profesionalne grafičke tablete koji će vam omogućiti kreativni iskorak. U središtu novog Intuos Pro tableta je Wacom Pro Pen 2 olovka s osjetljivošću na 8192 razine pritiska, senzorom nagiba i radom bez ikakva zaostajanja. S novim Intuosom Pro možete ilustrirati, montirati fotografije i video te digitalno dizajnirati uz nikad prirodniji osjećaj.
Jako je bitno omogućiti korisniku da se fokusira na ono bitno: umjetničko djelo. Intuos Pro grafički tableti su dizajnirani tako da vam omoguće baš to. Uz pomoć mnogobrojnih funkcija stvarat ćete još brže i jednostavnije. Programibline ExpressKey tipke, kružni senzor Touch Ring, Radial Menus i bočni prekidači omogućuju brze i jednostavne prečace za uobičajene radnje. Multi-touch površina još više ubrzava vaš rad, tako što vam omogućuje zumiranje, pomicanje i navigaciju uz pomoć gesti. Dodatno se mogu nabaviti tri različite radne površine (Texture Sheets) koje simuliraju različite crtaće papire (od glatkih do grubih) kako bi vam osjećaj rada bio još prirodniji.
 


Intuos Pro je super tanki grafički tablet s još manjom i kompaktnijom površinom ali i sa premium materijalima kao što je crni anodizirani aluminij i kompozitna staklena vlakna. Rezultat je grafički tablet tanak samo 8mm koji je ujedno i jako čvrst.


Wacom Pro Pen 2 ima izmjenjive vrškove koji vam daju osjećaj rada s vašim omiljenim tradicionalnim slikarskim alatima. Uz olovku dolazi i novi stalak s čeličnom bazom u kojem čuvate dodatne vrškove.

Novi grafički tablet možete spojiti s vašim Win ili Mac računalom uz pomoć ugrađenog Bluetootha ili USB kabela. Minimalna konfiguracija zahtjeva Windows 7 ili Mac OS 10.10 i novije operativne sustave na računalu.

Dolazi u dvije dimenzije:
Medium model ima dimenzije 338 x 219 x 8 mm, aktivnu površinu veličine 224 x 148 mm;
Large
model ima dimezije 430 x 287 x 8 mm, a aktivnu površinu veličine 311 x 216 mm.

10 razloga za korištenje grafičkog tableta

26.02.2016


1. Funkcionalnosti miša i trackpada u jednom uređaju
2. Navigacija, selekcija, surfanje, igra - brža i jednostavnija
3. Olovka vam omogućuje veću preciznost, kontrolu i nudi prirodniji osjećaj
4. Jednostavno dodajte ručno pisane komentare na vaš PDF i druge vrste dokumenata
5. Potpišite se na dokumente bez potrebe za ispisom i skenom istih
6. Koristite programibilne ExpressKeys za brze prečace kao što su kopiranje i snimanje
7. Učit će vaše PowerPoint® prezentacije zanimljivijima s rukom pisanim elementima
8. Korištenje olovke manje zamara ruku i zglobove
9. Radi na Macu i PCu
10. Besplatne online edukacije
 

Vi i vaše računalo u kreativnom skladu. Skicirajte, crtajte i uređujte fotografije jednostavnim prirodnim doživljajem olovke. Ne može lakše uz One by Wacom.
 

U Finderu možete naručiti svu dodatnu opremu za Wacom grafičke tablete i interaktivne monitore s olovkom, te MobileStudio Pro Windows 10 tablete. 

Wacom MobileStudio Pro je dizajniran za profesionalne korisnike, digitalne kreativce koje traže slobodu kako bi mogli stvarati ne samo za stolom već i u pokretu. 

MobileStudio Pro je lagano prijenosno Windows računalo s olovkom i punom podrškom za kreativni softver kao što su Photoshop, Illustartor, ZBrush itd.

PRODAJA WACOM HRVATSKA

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13, 10000 Zagreb

tel: +385 1 2337 731
e-mail:prodaja(at)finder.hr

Radnim danom od 9 do 17 sati